Nejnovější recenze ze sekce Digitální piana
- porovnatelne s akustickym pianem. Doporucuji.
- Krasny design
Splnil očekávání
Materiál "stolku/nábytku" (nejsem odborník, omlouvám se za použité termíny) je z nějakého tlustého sololitu potaženého folií - to moc důvěru nebudí (doma jsme měli staré pianino a to bylo po stránce použitých materiálů někde zcela jinde). Nevím co to udělá časem když na to bude svítit slunce z okna, kdyby to navlhlo, tuším, že by to nabobtnalo (holt bude třeba dát si pozor a zbytečně do toho nebouchat mokrým hadrem při vytírání, dát pozor při zalévání květin na parapetu apod.). Vhodný by mohl být nějaký světlý přehoz jako ochrana před sluníčkem... Vše je ale připraveno tak, aby to laik mohl snadno smontovat. Konektor pedálu trochu volný, ale všechny výřezy správně umístěné a kabely správně dlouhé. Jinak mechanika dle mého názoru dobrá, pocitem při stisku klávesy se podobá klasickým nástrojům. Možnosti různých doprovodů, připojení k počítači či různým aparaturám jsou pro laika tak široké, že by to vydalo na víkendové školení. Zvuk piána se mi celkem líbí. Jsem spokojený ...
- skvělý poměr kvalita/cena
- dobrá cena
- jednoduché ovládání
Špičkový zvuk, výborná klaviatura
- vyborne elektricke piano
- krásný zvuk
- lehce složitelné svépomoci
- skvělý dohmat
- hraje se na to jak ona opravidcký klavír
- Je hezky
- Zvuk
- Tvrdost klapek
- Vaha
- Kvalita efektu
- Pochybne zpracovani elektroniky
Za tu cenu? Vubec.
Pro začátečníka ideální, hraje dobře, všechno funguje jen poskládat to samému není jen tak :-) ve dvou je to lepší.
- Výtečné základní režimy hudby. Bez zbytečností např. automatických rytmů apod. Báječný zvuk smyčců.
- Nejvyšší tóny u režimu klavír nezní dobře.
Roland GO 88 je dobrý nástroj za dobrou cenu.
- Jsem spokojená.
- Lehká montáž, návod v češtině, skvěle hraje.
- Kvalitní zvuk, možnost nahrání se.
Skvělá volba pro začínajícího pianistu, po prvním roce výuky a hraní na jednoduší nástroj.
Výborný zvuk, příjemná klaviatura a hezký design..
Výborná volba pro začínajícího pianistu - po prvním roce výuky.
Výborný zvuk, ovládání i design..
- Dobrý pocit ze hry - jako klasické piano
- Možnost sluchátek - nutné přikoupit adaptér na 6jack
- Jednoduchost
- Není možnost uložení melodií
- Pouze velký jack, chybí 3,5mm
Mám ho zatím krátce, ale splňuje vše, co jsem od něj čekala. Nemá příliš prvků ovládání, ale naprosto stačí. Ideální pokud umíte hrát a nevejde se Vám do bytu větší nástroj. Jde velmi jednoduše zabalit a ukrýt ve skříni. Pocit ze hry je podobný tomu na reálném pianu, klapky se chovají přirozeně. Časem vyměním skládací "nohy", které se třesou, za pevný dřevěný rám a požitek ze hry bude dokonalý. Pozor na větší jack, pokud chcete jako já hrát pozdě večer a nerušit sousedy - přikupte si 3,5 mm adaptér nebo rovnou vhodná sluchátka.
Mám krátce. Zatím splňuje očekávání.
- zvuk jako klavír
- kvalitní provedení
- máme jen krátce, nevyzkoušeli jsme všechny jeho funkce
- mohu jen doporučit
Velice pěkný zvuk, jako klavír, zakoupeno pro dceru, ale hraji i já, určitě doporučuji, velmi dobrá cena, dcera je nadšená
- Krásně hraje
- Celkem lehký
- Nejlevnejší ve své kategorii
- Ideální pro začátečníky na učení ale dá se použít i na vystoupení
- Má i pedál na prodloužení tónů
- Hraje jako skutečný klavír, organ...
- Nejlevnejši ve své kategorii a velmi kvalitní
- Celkem lehký
- Má i pedál
- Celkem nic
- Krásně hraje, funkce teprve zkoumám
- necelých 22 tisíc
- 40 W reproduktory
- klávesy imitace slonoviny a ebenu
- kompaktní rozměry
- perfektní simulace (rezonance strun, zvuk pedálů, otevření víka)
- perfektní podpora na Youtube
- nízká hmotnost (35 kg)
- nemá escapement
- hlasitější klávesy
- používanější klávesy jsou ještě více hlučné
- nemá bluetooth
Hodně dlouho jsem vybíral piano a prostudoval desítky různých nástrojů a nakonec jsem se rozhodl pro toto. Hlavně díky skvělé podpoře na Youtube, kde naleznete desítky recenzí a produktových videí... žádné jiné piano se tomuto ani zdaleka nepřibližuje. Naleznete i video návod na montáž. Když porovnám jenom parametry, tak Yamaha ve stejné kategorii nabízí "dětská" piana a srovnatelné modely nabízí nad 30 tisíc. Pro Casio hovoří "slonovinová" klaviatura, 40 w dvoupásmové reproduktory, simulace rezonance strun, zvuk pedálů, simulace otevření víka atd.
Na ovládání jsem si musel trochu zvykat a nastavení funkcí je poněkud složitější. Naštěstí po připojení přes USB MIDI a použití aplikaci Chordana Play nastavíte vše pohodlně přes tablet / mobil. Osobně si však zapínám pouze ozvěnu, takže většinu dalších funkcí nevyužívám. Zvuk piana si můžet poslechnout na Youtube, takže to je asi dost subjektivní... ve většině recenzí se přiklánějí k tomu, že Yamaha má nepatrně příjemnější zvuk, ale o 10 tisíc dražší. Zvuk z reproduktorů je ve vysokých i hlubokých polohách velice přirozený a vydatný, avšak ve středně hlubších tóninách se "slévá", takže nezní jako z opravdového piana a je takový zastřený. Hlasitost je více než dostatečná. Výstup ze sluchátek je však naprosto perfektní a při prvním poslechu jsem se ujišťoval, že opravdu poslouchám zvuk ze sluchátek a nikoliv z opravdového klavíru.
Piano obsahuje 19 zvuků nástrojů a jak jsem již zjistil, tak základní zvuk piana je velice kvalitní a každý tón by měl obsahovat 4 nahrávky dle intenzity stisku. Koncertní křídlo je tedy základním nástrojem a ostatní varianty pian jsou nejspíše pouze modulací tohoto jednoho zvuku, takže v tomto ohledu nabízí třeba Korg G1 Air nahrávky ze tří pian, zde je nahrávka pouze z jednoho. Ač jsou ostatní zvuky nástrojů nazývány jako vysoce kvalitní, spíše bych je označil za standardní, ale jsou to jenom doplňkové zvuky a ten hlavní, zvuk piana, je velmi, velmi kvalitní.
Chtěl jsem sice původně černou barvu, ale ta nebyla skladem, tak jsem si koupil hnědou variantu, ale ta je naštěstí mnohem tmavší, než na fotkách, takže se hodně blíží černé.
Při připojení s tabletem se však občas piano "sekne" a začne reagovat se zpožděním, ale při běžném hraním jsem zatím po půl roce neměl problémy.
Jedinou vážnější starost mi dělá opotřebení kladívkového mechanizmu, protože už po prvním týdnu hraní začaly vydávat častěji používané klávesy hlasitější zvuk při stisku a následném návratu do své polohy, na funkčnost to však zatím žádný vliv nemá.
Po půl roce používání jsem však stále nadšený a se svou volbou naprosto spokojený.
- Piano hraje moc hezky.